(bijna) gratis games leren maken

Getroffen door de crisis of gewoon geen geld: Je kunt meedoen met Gameskool voor Noppes. Maximaal 10% van de deelnemers mag voor Noppes meedoen. Hoe werkt het?

 1.  wordt lid van Noppes (www.noppes.nl), dat kost 20 euro per jaar. Je krijgt dan 100 noppes om mee te starten en je mag er 100 roodstaan (dus je kunt er gelijk 200 besteden)
 2. zoek op de noppespagina de gameskool advertentie op en meldt je aan. Deelname kost 100 nop tot 1 februari 2012 en daarna 199 nop (einde van de betaperiode)
 3. zorg voor  wat klusjes of verkoop wat oude spullen om je noppes weer terug te verdienen. Dit kan je gedurende het jaar doen, of als je langer lid blijft van Noppes ook daarna.

Goedkoper kun je nergens terecht voor begeleide gamedesign lessen!

2 thoughts on “(bijna) gratis games leren maken”

 1. Er was (of is) iets raars met mijn comments op deze blog. Eerder kreeg ik deze reactie die ‘verdwenen lijkt te zijn’ maar het is wel een belangrijke reactie. Dus zet ik hem er even handmatig zelf in + reactie:

  2 Responses to “Gamescool voor NOPPES!”
  MAGNANI Says:
  januari 22nd, 2012 at 18:48 edit
  Hallo Wouter,

  Leuk dat je zo enthousiast bent over NOPPES.
  Ik wil wel even wat rechtzetten. Bij onze LETS mag je 100 punten rood staan, maar die moet je ook weer terug verdienen. Het is geen kado’tje. Onze valuta wordt gecreëerd doordat mensen met elkaar ruilen. Dus als de één de ander 150 punten geeft (en daardoor rood staat) heeft de ander 150 punten. Deze zijn door de ruil tot stand gekomen en de Noppespunten worden in een soort girosysteem bijgehouden.
  Ik ben met je eens dat het een erg leuk systeem is.
  Groeten van MAGNANI

  wouter Says:
  januari 22nd, 2012 at 19:01 edit

  Ha Magnani,

  Helemaal mee eens. Het is niet echt gratis natuurlijk, zie ook mijn punt 3 dat je je noppes wel moet terugverdienen! Maar als je een beetje creatief bent moet dat een ieder wel lukken. Misschien kan je een game maken na je cursus gamedesign voor iemand in ruil voor Nop (de econoom Keynes zou helemaal gelukkig zijn met noppes)

  Groet,

  Wouter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *