Steve

Ik herinner me nog de eerste Macintosh die mijn vader geleend had van de buurman om een boek op te schrijven. Sindsdien was en is het voor mij alleen nog maar Apple geweest. Apple computers waren zo fijn om mee te werken dat een marketingbureau begin jaren 90, toen Apple op sterven na dood was, tot de conclusie kwam dat Apple gebruikers niet over te halen waren om over te stappen naar de PC (of de “dark side” zoals ik en mijn mac vrienden dat noemden). Misschien ook wel een beetje religieus was het, want ik weet nog de halleluja sensatie als Steve het podium opkroop en ons ging uitleggen dat een 800 Mhz PowerPC toch echt veel sneller was dan een 2 Ghz intel PC. We geloofden het natuurlijk (maar half), maar het was het laatste bastion tegen die dark side die de ICT wereld zo lelijk had gemaakt destijds. Nu loopt iedereen met een Apple (iphone, ipod, mac, ipad) maar toen waren we nog vreemde eenden die vooral vonden dat we, met hoe weinig we nog waren, erg gelijk hadden. Als ik toen geweten had, hoe ontzettend gelijk Steve had (niet zozeer met zijn Mhz verhaal, maar wel met Apple als geheel), had ik aandelen gekocht en had ik nooit meer hoeven werken. Maar het geeft niet, ik heb enorm genoten van Apple’s elegante producten en doe het nog steeds. Wat zal ik de keynotes van Steve missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *