Games op school?-> schrijf je in voor gamescool om het goed te leren

Ik zou eigenlijk moeten twitteren, maar wegens tijdgebrek doe ik dat niet. (Twitteren doet me toch ook een beetje denken aan de 27 MC bakkies die je vroeger had, maar dan wereldwijd 😉 )

Dus plaats ik mijn korte berichten gewoon op mijn blog, zodat mijn ‘volgers’ hier het nieuws kunnen lezen:

Er start weer een nieuwe gamescool. En dit keer ook echt vernieuwd en verbeterd! Voor iedereen die met gaming in het onderwijs aan de slag wil. De nadruk ligt op het zelf games kunnen maken. Niet zozeer om je eigen serious game te maken (al zou dat wel kunnen als je er voldoende tijd in steekt), maar om met kinderen/jongeren/scholieren games te maken. Verder aandacht voor het toepassen van serious games (bestaande games), het ontwerpen van games, het beoordelen van gemaakte games (er moet toch een “cijfer” gegeven worden volgens sommige docenten), gamedidactiek en vooral veel leren over het toepassen van computers in onderwijs.

Wat is er nieuw in de gamescool?

onder andere:

– kortere lessen, waardoor de lesdruk om mee te doen wat lager komt te liggen
– meer leren in een groep, deelnemers sturen elkaar huiswerk en geven elkaar feedback
– geheel nieuw design van de games (met dank aan een paar creatieve gamedesign studenten en professionals om er wat moois van te maken)
– je hoeft als deelnemer niet meer hele grote complete games te bouwen, het gaat meer dat je de essenties snapt (zodat je je leerlingen kunt helpen)

inschrijven via www.gamescool.nl (of www.gamescool.be voor de vlaamse deelnemers). Vragen of reacties, mail me of reageer hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *