producten gemaakt met en werkend op pure zonne-energie

Ik loop al een tijdje te denken dat ik eigenlijk helemaal CO2 neutraal wil zijn. Als eenmanszaak (al heb ik nu toch personeel sinds kort), zzp-er of freelancer. Ik ga het eens uitrekenen wat al die websites, cursussen, vervoer aan CO2 oplevert (en aan fossiele brandstoffen opmaakt) en dan eens kijken of ik wat zonnecellen en windmolens ertegenover kan zetten. Maar dat is toekomstmuziek, al ga ik er niet te lang mee wachten….

Verschillende andere bedrijven zijn op hetzelfde idee gekomen, internationaal en nu ook in Nederland.

Als je nu je spullen (boeken, laptops, adsl aansluiting, game, enz. enz.) koopt via www.dothebrightthing.nl dan reken zij voor je uit hoeveel kWh elektriciteit het desbetreffende product gekost heeft (zowel productie en gebruik) en plaatsen zij samen met energiebedrijf Greenchoice voldoende zonnecellen ergens in Nederland (bv. op het dak van een groot schoolgebouw) om deze kWh uren te compenseren. Geen dubieuze en vage CO2 compensatie door het ‘beschermen’ van een stukje bos ergens, nee, echte opwekking van de hoeveelheid benodigde energie.

Ook geen vage bedrijven, maar gerenommeerde namen als Amazon, Cosmox (boeken), diverse electrohandelaren, 123inkt, Bol.com, BCC, etc. etc.

We sluiten de kringloop! Binnenkort CO2 vrij gamedesign en projectmangement advies alhier te krijgen!

 

3 thoughts on “producten gemaakt met en werkend op pure zonne-energie”

    1. Goeie vraag, zou je aan hen moeten stellen. Ik denk dat het erg meevalt met de kosten. Stel dat je een boek verkoopt voor 15 euro dan kost het misschien 50 cent (extra) om dit boek met zonne-energie te maken. Die 50 cent (ik stel maar wat) kan je verrekenen met een provisiemodel (immers via de site verkoop jij een boek) en je hebt natuurlijk ook inkomsten van het zonnepaneel (die stroom verkoopt Greenchoice weer). Hoe dan ook, zij weten het precies en kennelijk is het mogelijk!

      1. …maar eigenlijk zou de vraag moeten zijn: hoe verhalen de mensen die niet hun producten op een duurzame manier maken de kosten van de benodigde fossiele brandstoffen van producten?

        Nu draaien anderen daar voor op…;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *