Moodle extensies

Elke Moodle adviseur en Moodle gebruiker kent het probleem dat er zo veel mogelijk is met Moodle dat het onmogelijk is om ‘alles’ te weten van het pakket. Zeker als je alle plugins (extensies) van Moodle erbij neemt. Ik zelf moet ook alles eerst uitproberen voordat ik het kan aanbevelen. En dat kost tijd, heel veel tijd! Bovendien blijkt er dan toch weer die plugin te zijn die je een hoop tijd had bespaard, als je die gekend had, toen je aan je moodleproject begon.


Het Moodle Top Extensions Cookbook is een boek dat -alhoewel je als gevorderde moodleman misschien al de helft van de beschreven extensies van moodle kent – je een hoop tijd gaat besparen. Natuurlijk, je kunt ook het Moodle forum doorzoeken en collega’s vragen op de moodle forums, maar het is wel fijn als iemand een goede voorselectie voor je maakt in de honderden plugins en instellingen die Moodle heeft. Een paar minuten bladeren in het boek leverde mij al een paar plugins op waarvan ik dacht: “als ik dat eerder geweten had” (dan had ik vele uren werk bespaard met mijn Moodle projecten tot nu toe). Het boek is voor versie 1.9, maar dat geeft niet. 2.0 is pas net uit en de extensies zullen snel ook voor 2.0 uitkomen. Een aanrader!

One thought on “Moodle extensies”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *