Gamers aller landen verenigt u!

In Control, het gameblad van de Nederlandse gameindustrie kun je lezen waar je op moet stemmen als gamer. Tja, het game-stemadvies maakt me wel weer een hoop duidelijk. Sommige partijen snappen het belang van gaming (voor de economie, voor onderwijs, voor jongeren) en andere partijen snappen er niets van. Eigenlijk boeit het onderwerp games en politiek me niet zo. Er zijn wel ernstiger zaken waarover gesproken zou moeten worden (en waar het nauwelijks over gaat in de debatten en partijprogramma’s) maar goed. Ook subsidie voor gameontwikkeling boeit me niet. De beste ontwikkelingen gebeuren namelijk op zolderkamers zonder subsidie.

Wat wel interessant is hoe partijen tegen ‘gaming’ aankijken. Dat zegt heel veel over hun visie in brede zin: zien ze de kansen en mogelijkheden of is gaming alleen maar ‘geweld en verslaving’. Heeft een politieke partij het over de mogelijkheden, de innovatie en vernieuwing (bijvoorbeeld van onderwijs door gaming) of heeft een partij het over de ‘gevolgen’ van geweld in games, gameverslaving en ‘terug naar de schoolbanken’.

Kijk hier welke partij het beste bij jou past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *