Games voor (tegen) dyslexie

Bookworm is een game die verschillende prijzen heeft gewonnen en erg leuk om te spelen:

dyslexie game

Toen ik de game liet zien aan een leraar Nederlands riep hij: “Dat is een goede game voor kinderen met dyslexie!” Misschien heeft hij wel gelijk. Het gaat er bij bookworm om om in die enorme brij van letters woorden te herkennen. Eigenlijk zouden we het moeten testen. Wie heeft er dyslexie en wil deze game proberen? Je kan het online spelen bij Zylom.

Als je (gratis) lid wordt vanĀ Zylom mag je een gratis deluxe versie van dit spel (of een ander spel) downloaden, met nog meer mogelijkheden.

Welke dyslecticus probeert het uit? Laat me weten. Het staat bij Zylom bij de woordgames.

One thought on “Games voor (tegen) dyslexie”

  1. hallo,

    Ik heb dyslexie en ben 23. Ik heb het spel even gespeeld en ik denk dat het spel wel goed is voor kinderen met dyslexie. misschien moet de mogelijkheid graat wel een beetje worden aan gepast, maar vreder is er niets mis mee.

    Uit ervaring weet ik dat wanneer je je hersens blijft trainen je op den duur vlotter gaat lezen en dit spel kan je daar goed bij helpen. Wel denk ik dat het belangrijk is dat kinderen met dyslexie dit op school gaan spelen en niet thuis. Want dan wort het een straf en dat moet zeker worden voorkomen.

    groetjes Nienke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *