Projectmanagement schuld

De kranten en het web staan er vol mee: de schuldencrisis die begonnen is in de V.S. Afgelopen week hoorde ik van een memo die rond is gestuurd binnen een bekende ICT organisatie die voornamelijk projecten doet. Het kwam er op neer dat het slecht ging met het bedrijf en als het zo door gaat kunnen ze binnenkort hun rekeningen en de salarissen van personeel niet meer betalen. De omzet is echter prima en was enorm gegroeid de afgelopen jaren. Wat was er aan de hand?

De organisatie heeft zijn projectmanagement jarenlang verwaarloosd. Hierdoor werden projecten structureel te laat geleverd. Maar dat niet alleen in elk project was veel meer werk gaan zitten dan begroot. Zo kostte elk project meer dan het opleverde en ontstond er langzaam aan een ‘project’ schuld. Doordat er steeds nieuwe projecten bij kwamen, was het echter niet zo direct merkbaar. Het vorige project wordt met het volgende gefinancierd. Ik heb geen inzage in de financiĆ«le situatie maar volgens insiders loopt het gat al tegen de miljoen op een omzet van een paar miljoen.

wouter baars

Het management heeft in het memo opgeroepen om harder te werken, meer geld binnen te halen en beter tijd te schrijven. Het is maar de vraag of dat gaat werken. Eigenlijk wordt het gat steeds maar voor hen uitgeschoven en met harder werken kan je niet zoveel terugverdienen. Het gat is te groot. Je zal maar een nietsvermoedende nieuwe klant zijn van dit bedrijf…(de financiĆ«le stukken lijken op het eerste oog in orde). Ik wens ze sterkte maar heb er een hard hoofd in.

(ik kan natuurlijk niet zeggen om welke organisatie het gaat, maar raden mag in de reactievelden).

Meer van dit soort zaken behandel ik in mijn training projectmanagement

Ik heb nu trouwens een aparte weblog over projectmanagement. Daarom zal ik hier wat minder over projectmanagement schrijven. Behalve misschien als het gaat over gamedevelopment projectmanagement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *