Nieuwe lessen Game creation en Game Design

Een kort berichtje dit keer. Komende maanden zijn er weer lessen in Games maken (“Game creation”) bij de Mediafabriek . De lessen zijn op 6 dinsdag avonden, beginnend op 11 september aanstaande.

GameOpleiding

Dit jaar is er ook voor het eerst een vervolgcursus, die je na de cursus Game creation maar ook los kunt doen over Game Design. Zie hieronder het hele bericht:

Vanaf dinsdagavond 30 oktober organiseert de Mediafabriek in de Centrale Bibliotheek van Den Haag iedere week, tot 4 december, de cursus Games ontwerpen. In de cursus staat conceptontwikkeling van games centraal.
Anouk Helder (docent aan de faculteit Kunst, Media en Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) geeft de cursus.

Een goede game staat of valt met twee begrippen, the Feel (het gevoel, de sfeer) en the Flow (de rode draad en het ritme) van de game. Om ervoor te zorgen dat de speler in de juiste stemming komt en blijft, is het belangrijk dat de maker tijdens het ontwikkelen van een game anticipeert op wat de gebruiker met die game gaat doen. Om de flow te behouden, moeten alle mogelijke stappen die een speler kan doen in de game van tevoren uitgestippeld zijn. Voor de juiste feel onderzoekt de ontwikkelaar welke ervaringen en emoties nodig zijn en uit welke elementen die bestaan.

In 6 lessen onderzoeken en oefenen we hoe je tot een eigenzinnig concept voor een game komt, waarbij we ons focussen op de feel en de flow in een interactieve scène. Bovendien testen we dit concept aan de hand van een interactiemoment.

Les 1 – Moodboard
Hoe doe je inspiratie op, waar vind je die en hoe verwerk je het gevonden materiaal tot een prikkelend overzicht? Het resultaat van deze les is een moodboard.

Les 2 – Thema
Analyse van de bruikbare elementen uit het onderzoek, leidend tot een thema, een uitgangspunt en een aantal vertaalslagen.

Les 3 – Storyboard
Hoe plan je een verhaal en/of een ervaring?

Les 4 – Flowchart
Hoe plan je interactiemomenten in, hoe positioneer je de gebruiker ten opzichte van de content en hoe anticipeer je als maker op de mogelijke stappen die jouw gebruiker neemt?

Les 5 – Productie
Hoe vertaal je het concept naar een product? Welke technieken zijn nodig?

Les 6 – Presentatie en Evaluatie

Cursus Games ontwerpen.
Wekelijks op dinsdag
van 30 oktober t/m 4 december 2007
Tijd 19:30 – 22:30 uur
Centrale Bibliotheek Den Haag
Spui 68
Den Haag
Kosten: € 315,- per deelnemer, maximaal 12 deelnemers

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website van Kunstgebouw of via www.mediafabriek.org

wouter baars images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *