Serious games

Ik ben actief als ontwerper van serious games. Daarnaast adviseer ik regelmatig organisaties over het al dan niet inzetten van games. Zie hieronder een selectie van mijn activiteiten op dit gebied:

Serious gamedesign

Procurement game

Voor Ranj en Berenschot ontwierp ik een procurement (inkoopmanagement) game. Berenschot gaat deze game gebruiken om de inkoopprocessen inzichtelijker te maken voor klanten.

Projectmanagement game

Samen met Ranj ontwierp ik een groot deel van de projectmanagement game Sharkworld . Deze game is bedoeld om jongeren in de installatiebranche te interesseren voor het vak van projectmanager. In de game kun je de vele aspecten van projectmanagement ervaren.

SOA simulator

In de SOA simulator ervaar je als speler hoe snel een geslachtsziekte (of ander virus) zich kan verspreiden. Je kan instellen hoe groot de sexdrive is van je gamefiguren en of ze al dan niet aan veilige sex doen. Deze simulatie (game) is in eerste instantie ontworpen om mensen uit te leggen hoe je in Gamemaker een simulatie kunt programmeren en een introductie in GML.

Flash Video Game

Ontwikkeling en productie van de 'CultKnaller', een educatieve game voor vereniging Digitaal Erfgoed Nederland.

 

Game advies en gamedesign

Bij YoFrankieeen open source gameproject van het Blender instituut was ik als externe gamedesign consultant betrokken. De game is open source en kan door iedereen gedownload en uitgebreid worden. Voor de DU was ik extern adviseur van de simulatie Sociaal Actief. De Europese Commissie heb ik geadviseerd over het inzetten van energy games als voorlichting voor jongeren.