Onderwijs

HBO en Universiteit Gamedesign

Bij de Technische Universiteit van Eindhoven ben ik een van de docenten op de faculteit Industrial Design. Daar hou ik me met de studenten onder andere met gamedesign en hardware bezig. Verder ben ik docent gamedesign op de HKU. Andere scholen waar ik onderwijs verzorgd heb zijn: HVA, Qantm College.

Games maken voor docenten

Aan docenten geef ik een cursussen hoe ze hun leerlingen games kunnen laten maken in de klas. Ga naar Gamescool om er meer over te lezen.

Cursussen en workshops gamedesign en games maken

Regelmatig geef ik workshosps of cursussen videogames maken voor jongeren. Onder andere bij Nowhere, IMCweekendschool, ImagineIC, de gemeente Amsterdam, Kennisnet en vele individuele scholen. Wie meer wil lezen over hoe je een eigen game kunt maken, kan kijken op gamesmaken.startpagina.nl.

Projectmanagement

Ik verzorg een aantal cursussen projectmanagement. Meer informatie daarover is te vinden op www.projectmanagement-training.nl . De trainingen projectmanagement worden ook in het Engels aangeboden voor internationale projecten.

Artikelen en boeken

Start Here

Start Here is een boekje voor iedereen die wil beginnen met het maken van een eigen game. Met uitleg over gameconcepten, tools, programmeren, game-audio, graphics en alles wat er bij het maken van een game komt kijken.

Handboek Projectmanagement

Open Source handboek voor Projectmanagement geschreven voor DANS (KNAW&NWO). Bij het handboek zijn aparte modellen voor het maken van afspraken, begrotingen en andere projectinformatie. Wie liever een papieren versie van het handboek wil kan dat bij de uitgever Edita bestellen. In dit boek over projectmanagement is er speciale aandacht voor software en creatieve projecten. Bovendien staat er een uitleg van de zogenaamde agile methodiek in.

Games in de klas?

Vives maart 2005, een artikel over het maken van games in de klas als onderdeel van het onderwijs.

Weblog

Lees mijn weblog over games en serious games.Presentaties, workshops en gastlessen


Gebruik en ontwerp van educatieve games

Op de ICT praktijkdag in België gaf ik onderstaande lezing (video) over het gebruik en ontwerpen van educatieve games.

De toekomst van games

Op de introductiedag van de opleiding informatica InHolland gaf ik mijn visie op de ontwikkelingen en toekomst van games.

Geschiedenis van games en workshop gamedesign

Voor Studium Generale van de TUE hield ik een lezing over de Geschiedenis van games en een workshop over game ontwerp en creatie.

Games maken en CKV lessen

DAD 2005 , presentatie over de mogelijkheden om het maken van games te gebruiken in CKV onderwijs.

Je eigen game maken

Campzone 2005 Campzone / Demozone presentatie over wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen videogame wilt gaan maken. Met een paar tips en tricks voor de beginnen

Games voor de culturele sector

Conferentie Erfgoed in het Eculture tijdperk games in een museum? (DEN, 1-2 dec 2004)

De productie van een videogame

presentatie voor de Digitale Universiteit/SURF over de technologie, het proces en de businesscase van het maken van een videogame.

Hoe een goede game voor kinderen te ontwerpen?

Toen ik voor Waag Society werkte, heb ik de Gouden @penstaart georganiseerd. De Gouden @penstaart is de prijs voor de beste cd rom en website voor kinderen tussen de 9-12 jaar. Elk jaar blijkt maar weer tijdens die verkiezingen hoe moeilijk het is om te voorspellen wat kinderen leuk vinden. In maart 2003 hebben we een studiemiddag georganiseerd om te kijken of er ontwerpregels te vinden zijn voor het maken van een cd rom of website voor kinderen.